Welkom op DailyDuff.nl jouw beste en Nederlandstalige website over actrice, schrijfster, modeontwerper en zangeres Hilary Duff ! Op deze website vindt je al het laatste nieuws en foto’s en alle informatie die je maar wilt weten over haar! Zo vindt je informatie over Hilary zelf, stijl, haar films, tv series, cd’s en andere projecten. Hopelijk vind je alles wat je zoekt en bezoek je de website gauw nog een keer!
001.jpg
002.jpg
001.jpg
001.jpg
002.jpg
001.jpg
001.jpg
002.jpg
003.jpg
001.jpg
002.jpg
001.jpg
Biografie

Jeugd
Hilary is op 28 September 1987 geboren en groeide in Houston, Texas in Amerika. Haar vader Robert Erhard Duff is de partner van een reeks winkel en haar moeder Susan een huisvrouw. Op aandringen van hun moeder namen Hilary en haar oudere zus Haylie acteer, zang en balletlessen. Door hun interesse in de entertainmentwereld verhuisde Hilary in 1993 samen met haar moeder en zus naar de Los Angeles om daar hun carrière te beginnen. Het tweetal werd gecast in verschillende reclamespotjes en i.v.m. haar vorderende carriere kreeg Hilary vanaf haar achste thuisscholing.

Doorbraak in Lizzie McGuire
In 1998 scoort Hilary haar eerste grote rol wanneer ze gecast wordt in de kinderfilm ‘Casper Meets Wendy’. Een jaar later heeft ze een bijrol in de film ‘The Soul Collector’, waarvoor ze de Young Artist Award wint. Hierna wordt Hilary gecast in de nieuwe NBC sitcom ‘Daddio’, maar producer besluiten later dat ze toch liever iemand anders hebben voor de rol. Niet lang daarna wordt ze in 2001 gecast in de nieuwe Disney serie ‘Lizzie McGuire’, de rol die haar doorbraak betekend bij het grote publiek. De serie trekt gemiddeld zo’n 2.3 miljoen kijkers per aflevering en Disney start een hele reeks merchandise producten rondom de serie. Naar schatting heeft Disney zo’n $100 miljoen verdient aan de verkoop van ‘Lizzie McGuire’ producten. Al snel wordt Hilary gelabelt als Teen Idol.

In 2002 cast Disney haar in de film ‘Cadet Kelly’, de film is een succes en is de best bekeken film sinds het 19 jarige bestaan van de zender Disney Channel. Hilary brengt enkele op zichzelf staande single uit zoals ‘I Can’t Wait’ en ‘The Tiki Tiki Tiki Room’ voor de Lizzie McGuire Soundtrack en DisneyMania CD. Waarna ze wordtngestimuleerd een kerst-cd genaamd Santa Claus Lane uit te geven waarop Hilary covers zingt van bekende kerstliederen. Hierna breng. Daarnaast ontmoet ze zanger Aaron Carter tijdens de opnames van ‘Lizzie McGuire’ en het tweetal krijgt een relatie die veel media aandacht krijgt. Voornamelijk omdat er een liefdesverhouding zou zijn tussen Aaron, Hilary en actrice Lindsay Lohan. Na drie jaar een knipperlicht relatie te hebben gehad, gaat het stel uit elkaar. In 2003 scoort Hilary enkele rollen in o.a. Cheaper By The Dozen en Agent Cody Banks.

Tweede album en einde ‘Lizzie McGuire’
Daarnaast tekent ze een platencontract bij Hollywood Records. Hoewel ze haar succes grotendeels te danken heeft aan de serie ‘Lizzie McGuire’ heeft haar album wat meer volwassener liedjes en wordt het een groot succes. Haar eerste single ‘Why Not’ wordt wereldwijd een groot succes en beland in vele landen hoog in de hitlijsten. Het album genaamd ‘Metamorphosis’ wordt in de eerste twee jaar meer dan 5 miljoen keer verkocht en andere singles ‘Come Clean’ en ‘So Yesterday’ doen het ook goed. De single ‘Come Clean’ wordt zelf de titelsong voor de MTV series ‘Laguna Beach’. Met haar album sleept Hilary verschillende nominaties en awards in de wacht. In november en december 2003 tourde ze door Noord-Amerika op het album verder te promoten.

In 2004 stop Hilary met de serie ‘Lizzie McGuire’, nadat haar contract afloopt. Ze werkt mee aan een speelfilm over serie waarin ze een dubbelrol speelt als Lizzie en de Italiaanse zangeres Isabella Parigi. Voor de film neemt ze ook de single ‘”What Dreams Are Made Of’ die later op de film’s soundtrack verschijnt. Er zouden plannen zijn geweest voor meer aflevering en een tweede speelfilm, maar deze zouden niet door zijn gegaan omdat Disney en Hilary het niet eens konden worden over haar salaris.

Meer muziek en relatie met Joel Madden
Na ‘Lizzie McGuire’ is Hilary te zien in de romantische komedie ‘A Cinderella Story’, en de film doet het goed in de boxoffice. Daarnaast werkt ze aan haar derde studio album genaamd ‘Hilary Duff’, waarin Hilary meer invloed heeft op de nummers. Via het album wil ze afkomen van het imago dat ze opgebouwd heeft sinds de release van ‘Lizzie McGuire’ en bevat enkele rock elementen. Hoewel de CD op 2 debuteerde in de Billboard 200, behaalde de singles de hitlijsten niet. Hilary was te zien in ‘Raise Your Voice’ en werd voor deze rol als die in ‘A Cinderella Story’ genomineerd voor slechte actrice in de Razzie Awards. In juli 2004 zou Hilary een relatie hebben met Joel Madden, een relatie die opnieuw veel media aandacht kreeg. Hilary was destijds 16 jaar en Joel was 15 jaar en dus 9 jaar ouder! De relatie word pas in juni 2005 door haar moeder bevestigd.

Daarnaast begint Hilary een eigen kledinglijn genaamd Stuff By Duff die door verschillende winkelketens in Amerika, Canada, Australie en Zuid-Afrika verkocht wordt. In 2005 werkt ze samen met Joel waan haar album ‘Most Wanted’. E een verzamelalbum met eerdere singles, enkele remixen en nieuwe liedjes. De single ‘Wake Up’ is de tweede single de een groot succes is en een gouden plaat behaald. Daarnaast is ze te zien in ‘Cheaper By The Dozen 2’ en ‘The Perfect Man’. Aan het eind van het jaar is Hilary erg mager en wordt gespeculeerd dat ze een eetstoornis heeft. Alhoewel dit nooit bevestigd is laat Hilary enkele jaren later wel weten dat ze zichzelf toen te dun vond en toen te druk bezig was met haar uiterlijk.

Nieuw imago, album en een parfum
In 2006 is Hilary samen met haar zus te zien in de film ‘Material Girls’, waarvoor het tweetal zelf Maddona’s gelijknamige nummer covert. De films is een grote flop en opnieuw ontvangt Hilary voor een rol een Razzie Nominatie voor slechtste actrice. In dat jaar geeft ze ook samen met de Elizabeth Arden Company een eigen parfum uit genaamd “With Love… Hilary Duff”. In eerste instantie wordt deze alleen verkocht in de Amerikaanse winkelketen Macy’s maar later ook in Europa en Japan. In dat zelfde jaar werd Hilary gestalkt door een Russische immigrant Max , die zelfmoord zou willen plegen als hij geen aandacht van haar kreeg en iedereen die in de weg stond zou ‘verwijderen’. Hilary diende een aanklacht tegen hem aan, kreeg een contact verbod en hij moest 117 naar de gevangenis.

Eind 2006 gaan Hilary en Joel uit elkaar en in 2007 wordt bekend dat haar ouders gaan scheidde nadat haar vader vreemd is gegaan. Hilary heeft hierna jarenlang geen tot weinig contact met haar vader. In de het midden van al deze crisis is Hilary bezig met haar nieuwe album genaamd ‘Dignity’, waarop liederen staan een een persoonlijke betekenis voor Hilary. Hoewel het album en de uitgekomen singles het goed doen in de hitlijsten, doet hij het toch minder dan Hilary’s voorgaande albums. Tijdens de voorbereidingen op de release van het album wordt Hilary gefilmd voor MTV’s documentaire serie ‘Hilary Duff: This Is Now’

Met het nieuwe album en de rol in de film ‘War Inc.’ krijgt Hilary al snel de label “sex symbol”. Hoewel ze eerst aankondigd een deluxe versie van haar album ‘Dignity’ uit te geven in 2008, verschijnt een greatest hits album om aan haar contract met Hollywood Records te kunnen voldoen voordat deze afloopt. Dit is het eerste album dat geen hoge waardering krijgt in de Amerikaanse Hitlijsten en haar nieuwe single ‘Reach Out’ krijgt wisselende reviews.

In juli 2007 kreeg Hilary ook een relatie met NFL hockey speler Mike Comrie.

Verloofd, nieuwe kledinglijn en schrijft boekenreeks.
Na de release van ‘Dignity’ doet Hilary het wat rustiger aan. Ze is wat minder te zien bij publieke verschijnen en te zien in enkele films als ‘Greta’, ‘Stay Cool’, ‘Bloodworth’. Hoewel ze in eerste instantie een rol in de nieuwe CW serie ‘90210’ afwijst, neemt ze wel een gastrol in ‘Gossip Girl’ aan. Hiervoor ontvangt ze in 2009 de Teen Choice Award voor Best Female Scene Stealer.

Daarnaast sluit ze een deal met DKNY Jeans, samen met het merk ontwerpt ze enkele kledingstukken voor meiden van haar leedtijd onder de naam Femme for DKNY Jeans. Deze voor een gelimiteerde tijd te koop in enkele winkels.In februari 2010 verloofd Hilary zich met haar vriend Mike Comrie en het stel trouwt enkeke maanden later op 14 augustus in Santa Barbara. Samen met uitgeverij Simon & Schuster sluit ze een deal en met de hulp van mede-schrijver Elise Allen verschijnt dat jaar Elixir. Het boek werd internationaal vertaald en uitgegeven en wordt een New York Times best-seller. Ter promotie van het boek doet ze verschillende signeersessie in Amerika en daarbuiten. Helaas voor ons verkoopt de Nederlandstalige versie van het boek niet zo goed, waardoor de Nederlandse uitgever ervan zag om de vervolgen ‘Devoted’ uit 2011 en True’ uit 2013 ook te vertalen.’

Hilary wordt moeder en sinds lange tijd weer op TV!
In 2011 kondigt Hilary aan in verwachting te zijn van haar eerste kind en op 20 maart 2012 bevalt ze van een gezonde zoon, Luca Cruz Comrie! Hierna is Hilary te zien in enkele kleinere film producties en gastrollen in tv series. Ze stort zich voornamelijk op het moederschap.

Begin 2014 laten Hilary en Mike in en persbericht weten uit elkaar te zijn, maar wel samen voor hun zoontje Luca te zorgen. Het stel gaat enige tijd vriendschappelijk met elkaar om en wordt geregeld samen gespot door de paparazzi. Hierdoor waren er speculaties zijn van een verzoening en zou het stel hun relatie nog een kans willen geven, maar begin 2015 vraagt Hilary alsnog een scheiding aan. Hierin vraagt ze de voogdij over haar zoon Luca en bezoekrecht voor Mike.

2014 is ook het jaar van de comeback voor Hilary. Ze kondigt aan een nieuw album uit te gaan geven en de singles ‘Chasing The Sun’ en ‘All About You’ verschijnen, de videoclip van ‘Chasing The Sun’ wordt in de eerste week wel 14 miljoen keer bekeken op Youtube. Ter promotie van haar nieuwe muziek reist Hilary o.a. af naar Australië en is te gast bij verschillende Amerikaanse talkshows en radio programma. Alhoewel de release van haar nieuwe album in eerste instantie gepland was voor eind 2014, verschijnt deze uiteindelijk in de lente van 2015.

Daarnaast scoorde Hilary een rol in de nieuwe tv-serie ‘Younger’, waarvoor ze enkele maanden in New York City verbleef voor de opnames. Het eerste seizoen verschijnt op 31 maart 2015 op de Amerikaanse zender TV Land.

Nieuw album en succes van ‘Younger’
In 2015 verschijnt dan eindelijk het langverwachte nieuwe album van Hilary, deze wordt voornamelijk met positieve reviews ontvangen. Ze doet verschillende tv optredens en de singles ‘Sparks, ‘My Kind’ en ‘Tattoo’ worden uitgebracht. Alhoewel er op haar website de mogelijkheid ontstaat om te laten weten waarheen Hilary op tour moet gaan, doet ze dit niet. In verschillende interviews laat ze weten liever tijd te willen doorbrengen met haar zoon Luca.

Even lijkt het erop dat Hilary geen deel meer uitmaakt van haar platenlabel wanneer ze niet meer op hun website te zien is. Sony muziek laat echter in een reactie weten dat dit niet het geval is. In 2016 post Hilary een kleine preview van één van haar nieuwe nummers.

De serie ‘Younger’ werd een groot succes succes, nog voor het derde seizoen uitgezonden was werd de serie al vernieuwd voor een vierde seizoen. Uiteindelijk krijgt de serie 7 seizoenen, voor de opnames reist Hilary enkele maanden af naar New York. Waar kan reist haar gezin met haar mee.

In 2017 krijgt Hilary een relatie met zanger en songwriter Matthew Koma (Briar), het stel gaat meerdere malen uit elkaar maar blijkt niet zonder elkaar te kunnen en komen toch weer bij elkaar. In juni 2018 kondigen ze via social media aan samen hun eerste kind te verwachten, dochter Banks Violet Biar wordt geboren op 25 oktober 2018. In maart 2019 wordt Hilary door haar vriend Matthew ten huwelijk gevraagd, op 21 december dat jaar trouwen ze. Hierbij lieten ze familie en vrienden vooraf niet weten uitgenodigd te zijn voor een trouwerij waardoor het voor hen een verassing is. In oktober 2020 kondigen ze aan opnieuw in verwachting te zijn, ditmaal laat ze zich niet uit over het geslacht. Wanneer ze vlak voor de bevalling haar haren blauw verft denkt iedereen dat dit in een hint is. Op 24 maart 2021 verwelkomen Hilary en haar man Matthew dochter Mae James Biar.

Tussen haar werk met ‘Younger’ en haar gezin is Hilary nog druk bezig met andere projecten, zo lanceert ze in 2018 samen met zus Haylie een kledingcollectie voor dienst kledingwinkel/merk ‘Little Moon Society’. In 2019 wordt aangekondigd dat Hilary de Chief Brand Officer wordt voor de merken Veeda (vrouwelijk hygiëne producten) en Happy Little Camper (biologische baby-verzorgingsproducten), hierdoor is ze o.a. te zien in hun promotiecampagne. Samen met het merk doneert ze ook duizenden luiers voor de goede doel Baby2Baby.

In 2020 verschijnt er weer wat muzziek samen met haar man Matthew werkt ze mee aan het nummer Never Let You Go van zanger RAC . Ook ontwerpt ze opnieuw een kledinglijn, ditmaal met het Canadese kledingmerk ‘Smash + Tess’ samen met lanceert ze een exclusieve collectie van rompers voor vrouwen en kinderen – de lijn zelf lanceert in maart 2021. Tussen de opnames van ‘Younger’ schrijft ze op één avond een verhaal wat de basis wordt van haar eerste kinderboek ‘Brave Little Girl’, deze komt in maart 2021 uit in het Engels en Spaans.

In augustus 2019 lijkt het er even op dat Hilary opnieuw in de rol van Lizzie McGuire kruipt wanneer ze samen met Disney laat weten aan een reboot te werken die te zien zal zijn op hun streamingsdienst Disney+. De eerste opnames vinden plaats in november en vele bekende castleden zullen ook te zien zijn. Echter blijkt dat Disney, de cast en schrijvers van de serie het niet eens kunnen worden over de visie van de serie. Daarom werd in december 2020 besloten niet verder te gaan met de serie. Naar verluid wilde de crew en cast een volwassen versie van Lizzie neerzeten die nu rond de 30 jaar oud zou zijn, maar wilde Disney zich meer richten op het jongere publiek.

Inmiddels is ook Hilary’s nieuwste project bekend, ze zal te zien zijn in de rol van Sophie in de spin-off serie ‘How I Met Your Father’ voor streamingsdienst Hulu. Voor nu staat er 10 afleveringen gepland de opnames zullen plaatsvinden in L.A. op de oude set van de serie ‘Cheers’. De schrijvers van de serie zijn in mei 2021 begonnen met de productie van de serie, wanneer de opnames plaats zullen vinden is niet bekend.

Back