DAILYDUFF.NL
JOUW BRON VOOR ACTRICE, ZANGERS, SCHRIJFSTER EN ONTWERPER HILARY DUFF!
DailyDuff.nl

Santa Claus Lane
15 oktober 2002
Hilary eerste album was een door de kerstdagen geinspireerd album waarop ze covers zong van bekende kerstliederen zoals WHAM’s hit ‘Last Christmas’ en “I Heard Santa on the Radio”. Hij werd uitgebracht onder de label Walt Disney Records, er werden meer dan 477,000 exemplaren verkocht en in Amerika behaalde hij de gouden status.

De titelsong van de CD was de soundtrack voor de film ´The Santa Clause 2´.

Metamorphosis
26 augustus 2003
Hilary tweede album was een album met nummer van pop en rock muziek. Hij werd uitgebracht onder de label Buena Vista, Hollywood, er werden meer dan 3,961,000 expemplaren verkocht, in Amerika behaalde hij de 3× Platinum status en in Nederland stond hij op #10. In sommige landen als Canada en Australië deden enkele singles het beter, in November 2003 ging ze op tour ter promotie van de CD.

Hilary en haar zus Haylie schreven mee aan enkele leidjes op de CD.

Hilary Duff
28 september 2004
Hilary derde album was een album waarmee ze wilde laten zien dat ze Lizzie McGuire niet meer was. Hij werd uitgebracht onder de label Hollywood, er werden meer dan 1,800,000 expemplaren verkocht, in Amerika behaalde hij de Platinum status en kwam op #2 binnen in de hitlijsten. Ondanks dat de CD grotendeels slechte reviews kreeg. De enige single die met videoclip is uitbracht was ‘Fly’. In Nederland stond hij op #16. Het nummer “Someone’s Watching Over Me” werd begin 2005 uitgebracht ter promotie van haar film ‘Raise Your Voice’.

Most Wanted
16 augustus 2005
Dit is Hilary’s eerste verzamelalbum uitbracht onder het label Hollywood. Naast enkele oude nummers en remixes hiervan bevatte het album 3 nieuwe nummers: “Wake Up”, “Beat of My Heart”, and “Break My Heart”. Deze waren meer in het Dance genre. Ook verscheen er een deluxe versie van het album The Collector’s Signature Edition waar nog enkele nieuwe remixes en een nieuwe single ‘Supergirl’ op verscheen. De CD ontving voornamelijk negatieve reviews omdat men vond dat het ze nog niet voldoende materiaal had om zo’n soort album uit te brengen. Ondanks de reviews behaalde de CD de #1 positie in Amerika, kreeg het de Platium status doordat er in totaal 1,489,000 exemplaren van zijn verkocht.

Dignity
3 april 2007
Hilary vierde album was een album dat ze uitbracht na een rumoerige tijd, wat ook terug te horen is in de nummer. Zo gingen haar ouders uit elkaar, liep haar relatie met Joel Madden op de klippen en had ze een stalker. De CD werd uitgebracht onder het label Hollywood Records, en behaalde de nummer #2 positie in Amerika. In totaal werden er 1.800.000 exemplaren verkocht. Na de release van het album verscheen op MTV de documentaire ‘Hilary Duff: This Is Now’, waarin haar voorbereidingen voor het album in te zien zijn. Er verschenen 3 singles ‘With Love, Play With Fire’ en ‘Stranger’. Met de promotie van het album liet Hilary ook haar nieuwe wat meer ‘sexed-up’ imago zien. Reviews voor het album waren voornamelijk positief.

Best Of
11 november 2008
Dit is Hilary’s eerste greatest hits album dat ze uitbracht onder het label Hollywood. Hier stonden naast de nieuwe singles “Reach Out” en “Holiday” ook 8 van Hilary’s hits op. Van de enige single “Reach Out” werden 5 verschillende versie van de videoclip uitgebracht. De CD kreeg gemixte reviews en in Amerika werden de eerste week maar 5,500 exemplaren verkocht, mede hierdoor kreeg het geen status voor de verkoop. Tot nu is dit Hilary’s slechts verkopende album geweest. De album behaalde maar plek #125 in de album hitlijst. Na de release verliet Hilary de platenmaatschappij, mede omdat zij en Hollywood record andere ideeën hadden over de release van het album..

Breathe In. Breathe Out
16 juni 2015
Hilary’s vijfde album bracht ze 8 jaar na haar laatste studio album uit. Het is ook een project waar ze al sinds 2012 mee bezig was. Nadat ze in 2014 tekende bij platenmaatschappij RCA Records, bracht ze de nummers “Chasing the Sun” en “All About You”. Hoewel de release van het toen nog onbekende album in 2014 gepland stond werd deze verschoven. In februari 2015 reisde ze naar Zweden voor verdere opnames. De eerste echte single werd “Sparks”, dit zorgte voor flink wat pers omdat in de videoclip beelden te zien waren van tinderdates. Het album behaalde in Amerika de #5 positie en werden er in de eerste week 39,000 exemplaren van verkocht. In verband met haar privéleven en de opnames van ‘Younger’ promootte ze het album alleen in radio en TV shows.

In 2019 verschenen er enkele nieuwe nummers online die opgenomen waren voor het album, maar het niet gehaald hadden.

Back